Butonul „Skip Ad”, reinventat într-o campanie Leo Burnett | VIDEO

O campanie interactivă lansată în sprijinul foştilor deţinuţi conferă butonului „Skip Ad” o întrebuinţare creativă. Acesta este folosit ca o metaforă pentru felul în care angajatorii „sar peste” candidaţii care au făcut închisoare. 

În ceea ce pare a fi un spot obişnuit, un tânăr încearcă să convingă un angajator că merită postul vizat. Imediat după ce precizează că a fost închis o vreme, în colţul din dreapta apare obişnuitul buton de „sărit peste reclamă”. Odată apăsat, însă, spotul începe din nou.

De fiecare dată când este apăsat butonul, tânărul devine din ce în ce mai nesigur pe sine şi disperat să fie ascultat până la capăt. Lăsat să ruleze cap-coadă, spotul dezvăluie un tânăr încrezător, pregătit să-şi refacă viaţa.

Campania este realizată de Leo Burnett Change – aripa non-profit a agenţiei mondiale – pentru o iniţiativă a organizaţiei Business in the Community (BITC), denumită Ban the Box. Aceasta vizează eliminarea din formularele britanice de aplicare pentru o slujbă a căsuţei privind eventuale condamnări ispăşite.

Clipul poate fi urmărit aici (ca multe spoturi, începe automat şi nu poate fi derulat)

skip 1

skip 2

skip 3

skip 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *