“Dragă Eu” – Scrisoarea lui Stephen King către sine | FOTO + VIDEO

Scriitorul american Stephen King s-a numărat printre cele 75 de personalităţi care au contribuit la proiectul „Dear Me”, conceput de britanicul Joseph Galliano în 2009 şi întregit în 2011. 

Într-o scrisoare adresată sieşi la 16 ani, autorul american se sfătuieşte să stea departe de droguri înainte de a fi prea târziu.

Scrisoare

În traducere liberă:

Dragă Eu, 

Îţi scriu din anul 2010, când am ajuns la ridicola vârstă de 62 de ani, pentru a-ţi oferi un sfat. Este foarte simplu, de altfel, are doar cinci cuvinte: stai departe de drogurile recreaţionale. Ai mult talent şi vei face o mulţime de oameni fericiţi cu poveştile tale, dar – regretabil dar adevărat – eşti şi un drogat în devenire. Dacă ignori această scrisoare şi nu schimbi viitorul, cel puţin zece ani buni din viaţa ta – de la 30 la 40 de ani – vor fi un soi de eclipsă întunecată în care dezamăgeşti o mulţime de oameni şi eşuezi în a te bucura de propriul tău succes. Vei fi şi pe punctul de a muri în câteva ocazii. Fă-ţi o favoare şi bucură-te de o lume mai luminată şi mai productivă. Ţine minte că, la fel ca în dragoste, rezistenţa în faţa tentaţiei îţi face inima mai puternică. 

Rămâi curat. 

Cele mai bune consideraţii,

Stephen King

„Dear Me: A Letter to My Sixteen-Year-Old Self” cuprinde sfaturi formulate de celebrităţi precum J.K. Rowling, Hugh Jackman, James Franco, Gene Hackman sau William Shatner.

Ideea a stat şi la baza unei campanii emoţionante de prevenire a melanomului, în care mai mulţi supravieţuitori vorbesc despre lupta cu cea mai agresivă formă de cancer de piele.

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *