Cea mai mare expoziţie de cristale modelate de Tokujin Yoshioka | FOTO

Designerul japonez Tokujin Yoshioka îşi prezintă o parte din creaţii în cea mai mare expoziţie a sa de până acum, organizată la Muzeul de Artă Contemporană din Tokyo, între 3 Noiembrie 2013 şi 19 Ianuarie 2014

„Tokujin Yoshioka_Crystallize” este o expoziţie retrospectivă completată de lucrări noi, care evidenţiază dedicaţia artistului faţă de cristale. De-a lungul carierei sale, Tokujin Yoshioka a experimentat intens cu acest material, în special cu formarea de structuri naturale, compuse prin procese de cristalizare.

O piesă remarcabilă creată în acest mod este o sculptură-tablou formată din cristale „crescute” în aproape jumătate de an prin vibraţii repetate produse de piesa „Lacul Lebedelor” a lui Piotr Tchaikovsky.

În centrul expoziţiei din Tokyo se află „Capela Curcubeu” (“Rainbow Church”), una dintre cele mai renumite creaţii ale sale, expusă iniţial în 2010. Lucrarea refăcută constă într-un vitraliu de 12 metri înălţime, format din 500 de prisme din cristal, care inundă încăperea în culori vii convertite din raze de lumină naturală.

crystallize1

crystallize2

“Tornadă” (“Tornado”) 

crystallize3

crystallize21

“Lacul Lebedelor” (“Swan Lake”)

crystallize4

crystallize5

Procesul de cristalizare

crystallize18

crystallize19

“Trandafirul” (“The Rose”)

crystallize6

crystallize7

“Rază de lumină” (“Ray of Light”)

crystallize15

crystallize16

“Capela Curcubeu” (“Rainbow Church”)

crystallize9

crystallize10

crystallize11

crystallize13

crystallize14

crystallize20

Tokujin Yoshioka

tokujin1

 [via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *