Competiţia stereotipurilor din campaniile caritabile | VIDEO

Cele mai creative şi cele mai neverosimile campanii caritabile se luptă într-o competiţie parodică menită să elimine stereotipurile întreţinute în astfel de demersuri. 

“Rusty Radiator / Radiatorul Ruginit” este campania lansată anul acesta de organizaţia norvegiană SAIH, odată cu clipul “Let’s Save Africa! – Gone wrong”. Mesajul vine în continuarea anti-campaniei Raid-Aid – Africa for Norway din 2012, în care Africa se mobilizează să salveze Norvegia de la îngheţ cu ajutorul unor radiatoare.

Patru dintre cele mai stereotipice campanii pentru strângerea de fonduri se întrec acum pentru premiul “Rusty Radiator”, în timp ce alte patru, de această dată creative, concurează pentru “Golden Radiator”.

Cele opt campanii au fost selectate de un juriu internaţional format din cinci persoane cu experienţă în comunicare. Utilizatorii site-ului sunt invitaţi să voteze câştigatorii, care vor fi anunţaţi pe 3 Decembrie.

Stereotipurile prejudiciază demnitatea celor portretizaţi şi îi fac pe privitori să devină apatici în privinţa lucrurilor care se petrec în lume. Cu Premiile Rusty Radiator încercăm să obţinem mai multă creativitate şi inovaţie în comunicare din partea organizaţiilor, întrucât considerăm că astfel va creşte atenţia, cunoaşterea şi implicarea publiculuiAnja Bakken Riise, preşedinte SAIH

Rusty Radiator Award” 2013 | Nominalizări

Plan Norway: Stian Blipp in Zambia

Child Fund: Will you be my sponsor?

UNICEF USA: Help UNICEF Save Childrens Lives

Street King Energy / 50 Cent

Golden Radiator Award” 2013 | Nominalizări

Wateraid: 1 in 3 Women

Plan UK: I’ll take it from here – Because I am a girl

Microfinance and Jessie J: lipdub

Water is life: 4 Year Olds Bucket List

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *