Trei fetiţe desfiinţează stereotipurile de gen, într-un spot pentru jucării | VIDEO

Producătorul de jucării GoldieBlox încearcă să schimbe mentalităţile privind rolurile persoanelor în societate, printr-un board game ingineresc destinat fetelor. 

„Princess Machine” este spotul prin care GoldieBlox scoate în evidenţă înclinările creative ale copiilor, indiferent de sex. În clip, trei fetiţe îşi transformă casa într-un mecanism complex în stil Rube Goldberg, în timp ce pe fundal se aude o versiune modificată actualizată a piesei „Girls”, lansată de Beastie Boys în anii ’80.

Pentru realizarea mecanismului, Debbie Sterling – fondatoarea  companiei şi absolventă a Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Stanford – a apelat la inventatorul Brett Doar, creatorul maşinăriei din viralul “This Too Shall Pass” al celor de la OK Go.

Spotul vine „echipat” şi cu un making-of, în care sunt dovedite veridicitatea şi funcţionalitatea dispozitivului.

UPDATE 25 Nov.: Conform unui litigiu judiciar iniţiat de GoldieBlox, formaţia Beastie Boys ar fi ameninţat compania cu măsuri legale pentru încălcarea dreptului de autor prin folosirea melodiei “Girls” în spotul „Princess Machine”. Potrivit Hollywood Reporter, GoldieBlox încearcă acum să obţină o hotărâre constatatoare conform căreia versiunea din spot este o parodie folosită în mod legal.  

UPDATE 19 Mart 2014: La patru luni de la izbucnire, conflictul judiciar dintre Beastie Boys şi GoldieBlox pare să se fi încheiat, după ce formaţia a acceptat să retragă acuzaţiile în schimbul unor scuze publice şi a unei donaţii caritabile din partea companiei. Într-un mesaj postat pe site-ul GoldieBlox, se precizează că acţiunile companiei nu au fost niciodată rău-intenţionate, ci au avut la bază o lipsă de experienţă din care nu au decât de învăţat.  

goldieblox1 goldieblox2 goldieblox3 goldieblox4 goldieblox5 goldieblox6 goldieblox7 goldieblox8 goldieblox9 goldieblox10 goldieblox11 goldieblox13 goldieblox14 goldieblox15 goldieblox16

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *