Picturi în petrol, la graniţa dintre desen şi fotografie | FOTO

Artista bielorusă Ludmila Zhizhenko foloseşte petrol pe post de acuarelă, pentru a picta tablouri „explozive” asemănătoare unor fotografii îngălbenite de timp. 

Absolventă a Şcolii de Artă din Minsk şi membră a Uniunii Designerilor din Belarus, Ludmila Zhizhenko a inventat această tehnică în 2009, în timp ce lucra ca designer la o companie petrolieră.

Materialul folosit are o nuanţă aparte, apropiată de sepia, care situează creaţiile sale la graniţa dintre fotografie şi pictură. „Culoarea ţiţeiului este cea a pământului, maro. Reprezintă fertilitate şi, în combinaţie cu alb, poate exprima emoţie şi linişte, susţine artista.

Ludmila Zhizhenko pictează de regulă portrete, peisaje şi natură moartă, într-un spaţiu amenajat în aer liber. Materialul folosit este produs în oraşul Gomel, în care locuieşte şi în care sunt şi expuse operele sale.

Autumn Bouquet Avian conversation Silence Belarusian motive Bullfinches Drilling Eternity Flying Cranes Nakhodka pier Moon over the lake Native open spaces Sakhalin-5 Polissya Winter Landscape Oil country Over Pripyat Vankor

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *