Amazon dezvoltă un proiect de livrare prin drone | VIDEO

Retailerul online american Amazon şi-a anunţat intenţia de a-şi livra produsele cu ajutorul unor drone, într-un proiect care ar urma să fie pus în practică cel mai devreme în 2015. 

Proiectul se numeşte „Prime Air” şi presupune transportarea coletelor cu greutate de până la 2,3 kilograme în cel mult 30 de minute de la plasarea comenzii. Coletele din această categorie acoperă 86% din livrările totale ale Amazon.

Anunţul privind proiectul „Prime Air” a fost făcut pe 1 Decembrie chiar de către directorul general al Amazon, Jeff Bezos, în emisiunea „60 Minutes” difuzată de CBS. Bezos a prezentat şi o primă versiune a dronei, denumită „octocopter”.

La scurt timp, un anunţ oficial a fost făcut şi pe site-ul companiei, însoţit de câteva lămuriri. Momentan, compania încearcă să obţină avizele necesare operării unor astfel de aparate, din partea Autorităţii Federale pentru Transport.

amazonprimeair1 amazonprimeair2 amazonprimeair3 amazonprimeair4 amazonprimeair5 amazonprimeair6 amazonprimeair7 amazonprimeair8 primeair1 primeair2

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *