Prima copertă imprimată 3D, creată pentru romanul ‘On Such a Full Sea’ | FOTO + VIDEO

În plină tranziţie de la ‘print’ la ‘digital’, volumele tipărite câştigă o nouă luptă în faţa celor electronice, cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D

Prima copertă de carte imprimată 3D a fost creată pentru romanul distopic ‘On Such a Full Sea’, semnat de scriitorul american de origine coreeană Chang-rae Lee şi lansat pe 7 Ianuarie.

Titlul cărţii porneşte bidimensional pe o latură galbenă cartonată şi se întinde tridimensional pe o latură albă detaşabilă, imprimată cu un aparat MakerBot Replicator 2.

Designul este conceput de Helen Yentus, art director-ul editurii americane Riverhead Books (parte a grupului Penguin Books) şi este lansat într-o ediţie limitată de doar 200 de exemplare, semnate de autor.

‘On Such a Full Sea’ este disponibil şi într-o versiune complet cartonată, care înfăţişează pe copertă un portret schiţat al eroinei, Fan. Totodată, romanul se găseşte şi în format electronic.

chang-rae-lee-3D-book-cover-1 chang-rae-lee-3D-book-cover-8 chang-rae-lee-3D-book-cover-9 chang-rae-lee-3D-book-cover-13 chang-rae-lee-3D-book-cover-5 chang-rae-lee-3D-book-cover-6 chang-rae-lee-3D-book-cover-7 chang-rae-lee-3D-book-cover-10 chang-rae-lee-3D-book-cover-11 chang-rae-lee-3D-book-cover-4 chang-rae-lee-3D-book-cover-12 chang-rae-lee-3D-book-cover-14 chang-rae-lee-3D-book-cover-15

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *