‘Stainless’ – Portrete captivante ale unor călători, surprinse din metrou | VIDEO

Fotograful maghiar stabilit la Berlin Adam Magyar surprinde aşteptarea metroului de către călători, într-o serie hipnotizantă de imagini, intitulată ‘Stainless’.

Situat la graniţa dintre fotografia statică şi imaginea în mişcare, proiectul este o versiune video a unor imagini similare realizate în 2010 şi 2011. Clipurile sunt filmate din interiorul unor garnituri care sosesc în staţiile de metrou Grand Central (New York), Alexanderplatz (Berlin) şi Shinjuku (Tokyo).

Adam Magyar îşi descrie proiectul drept “un şir nesfârşit de sculpturi vii fermecătoare şi neprihănite, aduse împreună de aceeaşi cale, direcţie şi intenţie de a se lăsa duse de valul urban”. Extrasele publicate recent sunt realizate cu un aparat Optronis la o viteză de 56 de ori mai ridicată decât cea a unui aparat obişnuit şi derulate apoi în “ralanti”.

Întregul proces este detaliat de fotograf într-un material marca Medium şi poate fi urmărit la Galeria Julie Saul din Manhattan, într-o expoziţie de grup organizată în perioada 27 Februarie – 19 Aprilie 2014.

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *