Ceasul ‘Midnight Planétarium’ aduce Sistemul Solar la încheietura mâinii | FOTO + VIDEO

Şase planete în miniatură orbitează un Soare din aur roz, într-un ceas “astronomic” creat de Van Cleef & Arpels şi Christiaan van der Klaauw şi dezvăluit luna aceasta la Geneva.

‘Midnight Planétarium’ este un ceas de mână complex, în care 396 de componente pun în mişcare un fragment al Sistemului nostru Solar. Cadranul din aur afişează reprezentări ale planetelor Mercur, Venus, Terra, Marte, Jupiter şi Saturn, în timp ce se rotesc individual, în acelaşi ritm cu sateliţii naturali ai Soarelui.

Pentru a efectua o rotaţie completă a cadranului, Mercur are nevoie de 88 de zile, Venus de 224, Pământul de 365, Marte de 687, Jupiter de 12 ani, iar Saturn de 29 de ani. Uranus şi Neptun ar fi avut nevoie de 84, respectiv 164 de ani, motiv pentru care au fost omise.

Fiecare planetă este creată dintr-o piatră preţioasă sau semipreţioasă, iar orele şi minutele sunt indicate de o “stea căzătoare”. O a doua stea – inscripţionată pe geamul ceasului – poate fi rotită deasupra unei “zile norocoase”, aleasă de posesor şi indicată de un triunghi roşu lateral.

Ceasul ‘Midnight Planétarium’ a fost lansat în Ianuarie 2014 la evenimentul anual Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) din Geneva şi va putea fi achiziţionat la un preţ pe măsura măiestriei sale, de 245.000 de dolari.

Midnight Planetarium 1 Midnight Planetarium 2 Midnight Planetarium 3 Midnight Planetarium 4 Midnight Planetarium 5 midnight_planetarium Midnight Planetarium 9 Midnight Planetarium 6 Midnight Planetarium 7 Midnight Planetarium 8

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *