Elefant în mărime naturală, creat în stil origami dintr-o singură foaie de hârtie | FOTO + VIDEO

Artistul profesionist de origami Sipho Mabona din Elveţia a reuşit să ducă la bun sfârşit cel mai ambiţios proiect al său, realizând replica în mărime naturală a unui elefant prin plierea unei singure fâşii de hârtie.

Intitulat ‘WHITE ELEPHANT’, giganticul origami a fost creat dintr-o coală imensă de 15×15 metri şi atinge acum o înălţime de circa 3 metri. Plierea propriu-zisă a fost realizată în decurs de patru săptămâni de o echipă întreagă, care a numărat peste 12 oameni.

Întregul proces a fost transmis în direct pe Internet şi documentat de Shiso Productions într-un playlist de şase videoclipuri.

Sipho Mabona şi-a finanţat acest proiect cu ajutorul platformei Indiegogo, unde a reuşit să strângă într-o lună peste 26.000 de dolari, de la 631 de contribuabili. Lucrarea este expusă acum la Muzeul KKLB din Beromünster, Elveţia.

Sipho Mabona White Elephant Origami 2 Sipho Mabona White Elephant Origami 3 Sipho Mabona White Elephant Origami 4 Sipho Mabona White Elephant Origami 5 Sipho Mabona White Elephant Origami 1 Sipho Mabona White Elephant Origami 6 Sipho Mabona White Elephant Origami 7

mabonaorigami_elephant

Sipho Mabona White Elephant Origami 11 Sipho Mabona White Elephant Origami 9 Sipho Mabona White Elephant Origami 8

Foto: Philipp Schmidli, Shiso Productions

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *