Banksy şi-a recreat o lucrare emblematică pentru campania globală ‘#WithSyria’ | FOTO + VIDEO

Artistul stradal britanic Banksy şi-a recreat una dintre cele mai apreciate lucrări pentru a marca împlinirea a trei ani de la izbucnirea războiului civil din Siria, pe 15 Martie 2014.

Noua lucrare este o adaptare a desenului ‘Girl With Red Balloon’, apărut prima oară la Londra, în 2002. O imagine a speranţei, care simbolizează evadarea fetiţei din haos.

Banksy WithSyria

Într-un mesaj postat pe site-ul său, Banksy aminteşte de un incident produs pe 6 Martie 2011 în oraşul sirian Daraa, în care 15 copii au fost arestaţi şi torturaţi pentru pictarea unor graffiti anti-autoritariste. Incident care a stat la baza unor prime revolte faţă de regimul Assad.

Începând din 13 Martie, imaginea va fi proiectată pe mai multe monumente din lume, în cadrul campaniei globale de solidaritate ‘#WithSyria’, la care iau parte 35 de ţări.

Aceeaşi imagine stă şi la baza unei animaţii tulburătoare care promovează campania şi care este narată de actorul britanic Idris Elba. Mai multe informaţii despre campanie se pot afla accesând with-syria.org.

În 2013, o altă versiune a balonului roşu a fost inclusă şi în proiectul ‘Better Out Than In’, despre care Gruel a scris aici.

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *