Coca-Cola celebrează 20 de ani de democraţie în Africa de Sud cu un curcubeu artificial | VIDEO

Agenţia de comunicare FCB Johannesburg, împreună cu artistul american Fred Stern, au creat pentru Coca-Cola un curcubeu artificial, pentru a marca aniversarea a două decenii de democraţie în Africa de Sud, supranumită ‘The Rainbow Nation’ (‘Naţiunea Curcubeu’).

Termenul a fost folosit iniţial de arhiepiscopul Desmond Tutu în Aprilie 1994, pentru a descrie perioada post-apartheid a ţării, începută odată cu primele sale alegeri democratice.

La 20 de ani de la eveniment, în aceeaşi ‘lună a libertăţii’, locuitorii şi turiştii celui mai mare oraş din Africa de Sud, Johannesburg, au fost invitaţi de Coca-Cola să admire un curcubeu simbolic în centrul metropolei.

Pentru a recrea fenomenul optic, Fred Stern generează mai întâi o ploaie artificială, în care ulterior se refractă lumina solară. Parametrii optimi pentru formarea arcului multicolor sunt obţinuţi apoi de ‘creatorul de curcubeie’ cu ajutorul unui program computerizat.

Coca Cola Rainbow Nation 3 Coca Cola Rainbow Nation 4 Coca Cola Rainbow Nation 5 Coca Cola Rainbow Nation 9 Coca Cola Rainbow Nation 6 Coca Cola Rainbow Nation 7 Coca Cola Rainbow Nation 8 Coca Cola Rainbow Nation 11 Coca Cola Rainbow Nation 10 Coca Cola Rainbow Nation 16 Coca Cola Rainbow Nation 12 Coca Cola Rainbow Nation 14 Coca Cola Rainbow Nation 15

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *