‘Parade’ – Umbre animate, într-o instalaţie interactivă | FOTO + VIDEO

Umbrele unor vaze din porţelan prind viaţă cu ajutorul publicului, într-o instalaţie de artă interactivă, realizată de ceramistul francez Laurent Craste şi agenţia digitală de creaţie Dpt., pentru un festival organizat în Montreal.

Intitulată ‘Parade’, instalaţia constă într-un cub din lemn cu o latură decupată, prin care se pot zări două sculpturi ceramice aşezate pe o comodă. Umbrele acestora sunt proiectate pe latura posterioară a cubului, de către o sursă de lumină suspendată frontal.

În momentul în care sursa de lumină este pusă în mişcare, umbrele celor două vaze se angajează într-un ‘dans’ perpetuu, sincronizat cu ritmul impus de balans. Totul, cu ajutorul unui proiector ascuns care reproduce în timp real mişcarea becului, într-un mediu 3D.

Laurent Craste şi Dpt. Au creat ‘Parade’ pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului de artă Chromatic din Montreal, desfăşurat în perioada 24 – 30 Mai 2014.

Craste Dpt Parade 1 Craste Dpt Parade 2 Craste Dpt Parade 3 Craste Dpt Parade 4 Craste_Dpt_Parade_1 Craste Dpt Parade 5 Craste Dpt Parade 6 Craste Dpt Parade 7 Craste Dpt Parade 8 Craste Dpt Parade 9 Craste_Dpt_Parade_2 Craste Dpt Parade 10

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *