‘Internetopia’ – Un desen colectiv experimental, creat din imaginaţia internauţilor | FOTO + VIDEO

Cele mai bizare şi/sau creative solicitări formulate online de peste 200 de internauţi sunt reprezentate grafic într-un imens desen colectiv, conceput şi executat de artistul londonez Benjamin Redford, sub forma unui proiect experimental denumit ‘Internetopia’.

Lansat la sfârşitul anului trecut pe platforma de finanţare participativă Kickstarter, proiectul oferea oricărui doritor din lumea online posibilitatea de a rezerva unul sau mai multe spaţii cubice pe o singură planşă de lucru, contra sumei modice de un dolar / segment.

Obiectivul campaniei a fost atins în mai puţin de 24 de ore, în total fiind rezervate 3.012 ‘cuburi’ de către 220 de contributori, pe o planşă de 2 x 1,5 metri. Solicitările onorate variază de la portrete, clădiri şi pisici supraponderale, la prăjituri, branduri şi delfini călăriţi de unicorni.

‘Internetopia’ a fost realizat în tuş pe o perioadă de trei luni şi reprodus apoi în ediţie limitată. Conform autorului, cele mai multe cerinţe au inclus animale în diverse forme şi ipostaze şi nimeni nu a solicitat ceea ce ar fi putut fi cel mai vizibil lucru de pe planşă – un spaţiu gol.

Benjamin Redford Internetopia 01 Benjamin Redford Internetopia 02 Benjamin Redford Internetopia 03 Benjamin Redford Internetopia 04 Benjamin Redford Internetopia 05 Benjamin Redford Internetopia 06 Benjamin Redford Internetopia 07 Benjamin Redford Internetopia 08 Benjamin Redford Internetopia 09 Benjamin Redford Internetopia 10 Ben_Redford_Internetopia_1 Benjamin Redford Internetopia 11 Ben_Redford_Internetopia_2 Benjamin Redford Internetopia 12 Benjamin Redford Internetopia 13

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *