Film mut de 97 minute, creat exclusiv din GIF-uri animate – ‘twohundredfiftysixcolors’ | VIDEO

Doi artişti stabiliţi la Chicago au lansat, anul trecut, un film artistic de lung metraj compus în întregime din secvenţe animate în format GIF şi intitulat ‘twohundredfiftysixcolors’.

Cu o durată totală de 97 minute, producţia conţine o arhivă de peste 3.000 GIF-uri animate, care urmăresc evoluţia acestui format, de la introducerea sa, în 1987, şi până în prezent.

Autorii proiectului experimental, pe nume Eric Fleischauer şi Jason Lazarus, împreună cu asistentul curatorial Theodore Darst, au petrecut mai bine de doi ani pentru colectarea, organizarea şi montarea materialelor finale, primite inclusiv de la artişti consacraţi.

Titlul filmului reprezintă o referinţă directă la formatul utilizat, care suportă 8 biți pe pixel şi permite unei singure imagini să aibă o paletă de maximum 256 culori distincte.

‘twohundredfiftysixcolors’ a fost lansat în 2013 şi inclus în mai multe festivaluri din SUA. Pe 5 Octombrie 2014, filmul urmează să fie proiectat la Centrul UnionDocs din Brooklyn, New York.

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *