‘Yamatane’ – O nouă pictură murală din noroi, creată de Yusuke Asai | FOTO + VIDEO

Artistul japonez Yusuke Asai, cunoscut pentru picturile sale murale din noroi, revine cu o nouă instalaţie impunătoare, intitulată ‘Yamatane’ (‘Sămânţă Montană’, în traducere literală).

Lucrarea înfăţişează un peisaj compact format din creaturi şi personaje imaginare, pictate de autor împreună cu o echipă de asistenţi pe o perioadă de aproape două săptămâni.

Noua pictură murală este executată integral din pigmenţi naturali, obţinuţi din mai multe tipuri de sol colectate din oraşul-gazdă Houston şi din împrejurimile sale.

În ciuda caracterului efemer al materialului folosit, artistul susţine că îl preferă datorită vastitătţii sale şi a faptului că reprezintă un ‘mediu viu’.

‘Yamatane’ este expusă la Rice Gallery din Houston, Texas până pe 23 Noiembrie 2014 şi marchează debutul aniversării a 20 de ani de la inaugurarea galeriei.

Yusuke Asai Yamatane 1 Yusuke Asai Yamatane 2 Yusuke Asai Yamatane 3 Yusuke Asai Yamatane 4 Yusuke Asai Yamatane 5 Yusuke Asai Yamatane 6 Yusuke Asai Yamatane 7 Yusuke Asai Yamatane 8 Yusuke Asai Yamatane 9 Yusuke Asai Yamatane 10

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *