‘Cea mai lungă reclamă din lume’ susţine dreptul la o moarte demnă | VIDEO  

Asociaţia spaniolă non-profit Derecho a Morir Dignamente (DMD) susţine dreptul la o moarte demnă, în special pentru bolnavii aflaţi în fază terminală, într-un film de 25 de ore intitulat ‘El anuncio más largo del mundo’ (‘Cea mai lungă reclamă din lume’).

DMD Longest Ad in the World

Filmul prezintă o zi din viaţa unui bărbat diagnosticat cu cancer de prostată în fază terminală – interpretat de actorul spaniol Juan Carlos Catalá – redată din perspectiva pacientului, aflat imobilizat la pat.

Bazat pe ‘mii de cazuri reale’, proiectul este menit să tragă un semnal de alarmă asupra dificultăţilor pe care astfel de persoane sunt nevoite să le îndure zilnic, în lipsa unei legislaţii care să le permită să aleagă modul şi momentul în care doresc să îşi încheie viaţa.

‘Cea mai lungă reclamă din lume’ este o producţie Attic Films concepută de agenţia spaniolă de publicitate La Despensa şi lansată simultan online (elanunciomaslargo.com) şi la studioul cinematografic Pequeño Cine Estudio din Madrid, pe 8 Octombrie 2014.

DMD_Longest_Ad_1 DMD_Longest_Ad_2 DMD_Longest_Ad_3 DMD_Longest_Ad_4 DMD_Longest_Ad_5 DMD_Longest_Ad_6 DMD_Longest_Ad_7 DMD_Longest_Ad_8 DMD_Longest_Ad_9 DMD_Longest_Ad_10

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *