‘Boston Layer-Lapse’ – Un tur urban virtual, într-un time-lapse inovator | VIDEO

Artistul american Julian Tryba ridică tehnicile fotografice la un nou nivel, într-o înregistrare secvenţială (time-lapse) a oraşului Boston, creată printr-un procedeu intitulat ‘layer-lapse’.

Spre deosebire de un time-lapse obişnuit, în care trecerea rapidă a timpului pare cronometrată de un ‘ceas universal’, tehnica abordată de Tryba surprinde simultan mai multe obiecte sau zone dintr-un singur cadru în diverse momente ale zilei, derulate la intervale variate.

Descris de autor drept un ‘efect de dilatare vizuală a timpului’, rezultatul a fost obţinut prin îmbinarea a circa 150.000 de fotografii, realizate în 100 de ore şi prelucrate în alte 350. Piesa de pe fundal se numeşte ‘Make Me Feel Better’ şi îi aparţine britanicului Alex Adair.

Deşi inovatoare, tehnica folosită în ‘Boston Layer-Lapse’ nu este revendicată de Julian Tryba, care indică drept surse de inspiraţie clipul ‘Chicago toccata & fugue’ creat de Geoff Tompkinson sau seria de lucrări ‘Time in Motion’ realizată de Fong Qi Wei.

Boston Layer Lapse 1 Boston Layer Lapse 2 Boston Layer Lapse 3 Boston Layer Lapse 4 Boston Layer Lapse 5 Boston Layer Lapse 6 Boston Layer Lapse 7 Boston Layer Lapse 8 Boston Layer Lapse 9 Boston Layer Lapse 10 Julian Tryba

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *