Corneliu Drăgan-Târgovişte expune noi peisaje urbane în acuarelă, la Galeria Calea Victoriei 33 | FOTO

Unul dintre cei mai apreciaţi artişti contemporani români, pictorul Corneliu Drăgan-Târgovişte, revine cu o serie nouă de picturi în acuarelă, într-o expoziţie intitulată ‘Ofrandă Luminii’ şi găzduită de Galeria Calea Victoriei 33.

Corneliu-Dragan-Targoviste_Ofranda-Luminii_01

Noile creaţii cuprind o serie de peisaje urbane pictate într-un stil greu de confundat, care îmbină mai multe procedee pentru a reda atmosfera citadină şi dinamica oraşului de astăzi. Un oraş populat, însă cu o prezenţă umană sugerată doar, asemenea precedentelor sale lucrări.

Membru internaţional al Societăţii de Acuarelă din Birmingha (BWS) şi premiant al Salonului Internaţional de Acuarelă de la Aiguillon (2013), Corneliu Drăgan-Târgovişte îşi continuă, astfel, demersul ambiţios de a readuce acuarela în stadiul de operă de sine stătătoare.

Expoziţia ‘Ofrandă Luminii’ este organizată în perioada 17 Februarie – 4 martie 2015 de Asociaţia Butescu Art Studio, în parteneriat cu Teatrul de Revistă ‘Constantin Tănase’. Vernisajul are loc astăzi, 18 Februarie, de la ora 18:00, cu un cuvânt de deschidere al scriitorului Corneliu Ostahie şi un recital susţinut de pianista Eliza Puchianu.

Corneliu Drăgan-Târgovişte – ‘Suvenir de Bucureşti’ | 2014

Corneliu-Dragan-Targoviste_Suvenir_01 Corneliu-Dragan-Targoviste_Suvenir_02 Corneliu-Dragan-Targoviste_Suvenir_03 Corneliu-Dragan-Targoviste_Suvenir_04 Corneliu-Dragan-Targoviste_Suvenir_05

Corneliu Drăgan-Târgovişte – ‘Cărămida de hârtie’ | 2014

Corneliu-Dragan-Targoviste_Caramida_01 Corneliu-Dragan-Targoviste_Caramida_02

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *