Pantofi arhitecturali imprimaţi 3D, într-un proiect marca United Nude | FOTO + VIDEO

Brandul olandez de încălţăminte United Nude reinventează pantofii cu toc prin design, arhitectură şi imprimare 3D, într-un proiect colectiv ambiţios, lansat la Salonul de Mobilă din Milano, ediţia 2015.

Trei arhitecţi şi doi designeri de produs renumiţi au fost invitaţi de United Nude să creeze câte o pereche de pantofi de damă, folosind exclusiv tehnologia imprimării 3D. Este vorba despre arhitecţii Ben van Berkel, Zaha Hadid şi Fernando Romero, respectiv de designerii Ross Lovegrove şi Michael Young, care şi-au unit forţele într-un proiect expoziţional, intitulat sugestiv ‘Re-Inventing Shoes’.

Pe lângă explorarea şi depăşirea limitelor unei tehnologii care evoluează rapid, proiectul şi-a propus să reimagineze produsele de încălţăminte ca piese sculpturale şi arhitectonice, fără a renunţa, însă, la funcţionalitatea lor. Iar soluţia găsită a fost îmbinarea a două materiale diferite – unul dur pentru bază (nylon) şi unul flexibil pentru exterior (cauciuc termoplastic) într-un singur produs purtabil, dar cu rol mai degrabă artistic.

Imprimarea 3D propriu-zisă a durat în jur de 24 de ore pentru fiecare pantof în parte şi a fost realizată cu o imprimantă SLS sPro 60, creată de compania 3D Systems. Perechile au fost expuse apoi la Salone del Mobile 2015 şi urmează să fie disponibile în ediţii limitate de până la 50 de bucăţi.

Re-Inventing Shoes | United Nude, 2015

UNX2 | Ben van Berkel

United-Nude_Ben-van-Berkel_UNX2

Flames | Zaha Hadid

United-Nude_Zaha-Hadid_Flames

Ilabo | Ross Lovegrove

United-Nude_Ross-Lovegrove_Ilabo

Ammonite | Fernando Romero

United-Nude_Fernando-Romero_Ammonite

Young Shoe | Michael Young

United-Nude_Michael-Young_Young-Shoe

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *