Japonezii de la YOY revin cu o lampă plutitoare şi un poster luminos | FOTO + VIDEO

După lampa cu abajur din lumină lansată anul trecut la Milano, studioul japonez de design YOY se întoarce să ne lumineze cu două noi creaţii, intitulate ‘Float’ şi ‘Poster’.

După cum sugerează şi numele, ‘Float’ este o lampă plutitoare, pusă în mişcare cu ajutorul unui mecanism format din două motoraşe, care stă ascuns în interiorul abajurului.

Mişcările sale neregulate par să imite modul în care se deplasează meduzele şi creează atât un efect de plutire, cât şi iluzia că întreaga cameră este pusă în mişcare.

Mecanismul propriu-zis este creat din oţel şi aluminiu de către firma japoneză Nomena Inc., iar întregul corp de iluminat nu măsoară mai mult de 27 de centimetri.


Citeşte şi: Abajur din lumină, scaun din carpetă şi poliţe în formă de sertare, expuse de YOY la Milano


De cealaltă parte, aplicele din hârtie ‘Poster’ oferă o soluţie fixă de iluminat cu LED, care se montează cu uşurinţă pe orice perete, asemenea afişelor din care sunt inspirate.

‘Abajurul’ are dimensiunile unei coli A2 (420 x 594 mm) şi poate fi personalizat după bunul plac, prin imprimarea unor modele sau imagini direct pe hârtie.

Noile creaţii marca YOY au fost finalizate anul acesta şi expuse la târgul Ambiente Talents 2015, organizat anual de Messe Frankfurt.

YOY – FLOAT | 2015

YOY_Float-Lamp_01

YOY_Float-Lamp_02

YOY_Float-Lamp_03

YOY_Float-Lamp_04

YOY_Float-Lamp_05

YOY_Float-Lamp_06

YOY – POSTER | 2015

YOY_Poster-Lamp_01

YOY_Poster-Lamp_02

YOY_Poster-Lamp_03

YOY_Poster-Lamp_04

YOY_Poster-Lamp_05

YOY_Poster-Lamp_06

YOY_Poster-Lamp_07

YOY_Poster-Lamp_08

YOY_Poster-Lamp_09

[via]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *